T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Silifke İmam Hatip Ortaokulu

KANTİNİMİZ İHALEYE ÇIKIYOR

T.C.

SİLİFKE KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

İHALE İLANI

 

İlçemiz aşağıda belirtilen okul kantin-yemekhanelerinin kiralama işlemleri MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20/2 maddesi kapsamında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/d ve 51/g  maddesi gereğince ‘Pazarlık Usulü’ ile ihale edilecektir.

 

1-İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler:

   a) İş sahibi İdarenin:

 

Adı

:

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Adresi

:

Göksu, Atatürk Blv, Anıt Meydanı, İlçe Milli Eğitim Ek Binası, 33960 Silifke/Mersin

 

Telefon numarası

:

(0324) 715 01 70

 

Faks numarası

:

(324) 714 48 32

 

Web Adresi

:

silifke.meb.gov.tr

 

İlgili personelinin adı-soyadı/unvanı

:

Nimet ÇELİK/Şube Müdürü

Kaan KARADAĞ/Büro Personeli

 

  b) İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

 

2-İhale Konusu İşe İlişkin Bilgiler:

S

Okul Adı

İhale Edilecek Yer

Öğrenci Sayısı

Muhammen Bedel

(Aylık)

Geçici Teminat Bedeli

(%3)

İhale

Tarihi

İhale Saati

1

Silifke İmam Hatip Ortaokulu

Kantin

202

15.000,00 TL

450,00 TL

18/04/2024

14.40

İstekliler yukarıda belirtilen okul kantini ihalelerinden istedikleri bir okulun kantininin ihalesine katılabilirler.

 

3-İhaleye İlişkin Bilgiler:

 

a)

İhale usulü

:

Pazarlık Usulü (2886 S.K.- 35d ve 51g)

b)

İhalenin yapılacağı adres

:

Göksu, Atatürk Blv, Anıt Meydanı, İlçe Milli Eğitim Ek Binası, 33960 Silifke/Mersin

4- İhale Dokümanının( Şartname) Görülmesi ve Temini:

 

İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste ve İhalesi yapılacak ilgili okul müdürlüğünden bedelsiz olarak görülebilir.

 a)

İhale dokümanının görülebileceği yer

:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilgili okulların web adresleri ve okul panosu

 

 b)

İhale dokümanının temin edileceği yer

:

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

                                                                                                                   Silifke

 

 

5-İhaleye Katılacak Kişilerde Aranacak Şartlar:

 

5-1 T.C. Vatandaşı olmak

5-2 Yüz Kızartıcı suçtan hüküm giymemiş olmak (Taksirli suçlar ile tescil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla kasıt ve nitelik zimmet, irtikâp, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlarda fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihaleye katılamazlar)

5-3 Başka Kantin İşletiyor olmamak (Kantinciler Esnaf Odasından alınacaktır.)

5-4 Kantin İşletmeciliği Mesleki yeterlilik Belgesi (Kantin İşletmeciliği Meslek Dalı 3308 sayılı kanun kapsamına alındığından, Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 4. fıkrası gereğince katılımcılardan kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.

5-5 İhaleye asıl kişiler kendileri veya noter tasdikli vekaleti olanlar katılabilir.

5-6 İhalesine katıldığı okulun servis taşımacılığını yapmamak,

5-7 Kantin işletme men yasaklı olmamak,

5-8 Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamaz.

5-9 Sağlık yönünden sakıncalı olmamak.

5-10 İhale şartlarını taşımayanlarla, daha önce herhangi bir okulun kantin veya benzeri yerlerin işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler veya tek taraflı fesihten dolayı men yasağı konulanlar bu ihaleye katılamazlar. Bu durumda olup, ihale üzerinde kalan isteklinin durumunun tespitinde teminatları gelir kaydedilecek sözleşmeler fesih edilecektir.

5-11 İhaleye Posta ve faksla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

 

6-İhaleye Katılmak İçin Komisyona Sunulması Gerekli Belgeler:

 

6-1 İkametgâh Senedi. (Aslı). İhaleye katılacak kişilerin ikamet adresi Mersin ili sınırları içinde olmalıdır. İkameti başka ilde olanlar bu ihaleye katılamazlar.

6-2 Nüfus Cüzdan Sureti veya fotokopisi. (Aslı) (Nüfus Cüzdanının aslını ibraz edenler 1 adet fotokopisini de zarfa ekleyeceklerdir.)

6-3 Sabıka Kaydı. (Aslı, son altı ay içerisinde alınmış adli sicil ve arşiv kaydı olacak.)

(E-Devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.)

6-4 Herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan son altı ay içerisinde alınmış olan sağlık raporu. (Aslı)

Ayrıca ihaleyi kazanan yükleniciden ve çalışanlardan sözleşme imzalanmadan önce portör muayenesi istenecektir.

6-5 Kantin İşletmeciliği Mesleki yeterlilik Belgesi (Kantin İşletmeciliği Meslek Dalı 3308 sayılı kanun kapsamına alındığından, Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 4. fıkrası gereğince katılımcılardan kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.

6-6İhaleye katılacaklardan Kantinciler Odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge. (Aslı)(Söz konusu belgelerin Kantinciler/Esnaf Odası Başkanlığınca ihale günü verilmemesi nedeniyle, ihale gününden önce temin edilmesi gerekmektedir.)

6-7 Silifke Malmüdürlüğü muhasebe servisinin Ziraat Bankası Silifke Şubesindeki TR97 0001 0002 0933 2549 6550 30 İBAN No’lu kantin hesabına; kiralanacak okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle yıllık muhammen bedelin % 3’ü kadar Geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu (Aslı).Bu miktardan az oranda geçici teminat veren isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Geçici Teminat istenilen miktardan fazla olabilir. Geçici teminat dekontlarının ihale başvurusu kapsamında değerlendirmeye alınabilmesi için, ait olduğu ihalenin adı açıkça yazılmış olacaktır.

6-8 Şartname.(İstekli tarafından şartnamenin her sayfasının alt kısmına “Şartnameyi okudum, tüm şartları kabul ediyorum.” diye yazıldıktan sonra her sayfada isteklinin adı-soyadı ve imzası bulunacaktır.)

6-9 Teklif mektubu. (Şartnamenin ekinde yer alan teklif mektubu kullanılacak)

6-10 Öğrenim Belgesi (En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmayanlar bu ihaleye katılamazlar).

6-11 İhaleye katılacak olan isteklilerden Noterden alınmış imza sirküsü (Aslı, Noter tasdikli sureti veya önceden aslı görülmek koşuluyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)

6-12 İhaleye katılacak iştirakçilerden ihale tarihi itibari ile geçerliliği devam eden(15 gün) ilgili dairelerden alınacak Vergi Borcu ve SGK borcu olamadığına dair belge (Aslı)

6-13 İhaleye Vekaleten katılacaklardan vekaletname ve imza sirküsü (Aslı, Noter tasdikli sureti veya önceden aslı görülmek koşuluyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)

6-14İşletmecinin kantini bizzat kendisinin çalıştıracağına dair taahhütname.

6-15 İhale dökümanı bedelsiz olarak müdürlüğümüzden temin edilebilir.

6-16 İhaleye asıl kişiler kendileri veya noter tasdikli vekâleti olanlar katılabilir.

 

İstenilen belgelerin (6-5. maddesi hariç) ihale tarihinden önce 6 (altı) ay içerisinde düzenlenmesi gereklidir. Düzenleme tarihi 6 (altı) aylık süreyi geçen belgeler geçersizdir.

 

7- Diğer Hususlar:

 

7-1 Müracaat evrakı içerisinde, yukarıda belirtilen belgelerin tamamı bulunmayan isteklilerin teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

7-2 Aslı istenilen belgelerin fotokopisi verildiği takdirde mutlaka noter onaylı olacaktır.

7-3 İhaleye katılmak isteyen gerçek kişi, müstecirler 6. maddede yer alan belgeleri hazırlayarak ihalenin yapılacağı gün ve  saat: 9.00’a kadar Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kantin Şubesine elden teslim etmesi gerekmektedir.

7-4 Saat ayarlarında, Türkiye Radyo–Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır.

7-5 İhale için tespit olunan tarih tatil gününe rastlamışsa, ihale tatili takip eden ilk iş gününde aynı yer ve saatte yapılır.

7-6 İstekliler yukarıda belirtilen okul kantini ihalelerinden istedikleri bir okulun kantininin ihalesine katılabilirler.

7-7 İhaleye Posta ve faksla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

7-8 Tekliflerde Dış Zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, tebligata esas açık adresi, telefon numarası ve ihale edilecek okul kantininin adı yazılarak İdareye sunulur.

7-9 İşletmeci tutanakla devir alacağı okula ait demirbaşa zarar gelmesi durumunda tutanakta belirtilen demirbaş bedeli işletici tarafından tanzim edilecektir.

7-10 İhaleye iştirak edenler, MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin ekinde yer alan “Okullarda Bulunan Kantin ve Benzeri Yerleri Kiralama Sözleşmesindeki genel hükümleri ve iş bu ilana ait şartname hükümlerinin tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılır.

7-11 Sözleşmeler 1 yıllık olup, öğrenci personel sayısında %25 oranında değişiklik durumu göz önünde bulundurularak her yıl TÜFE oranında artış yapılacaktır.

7-12 Yıllık işletme bedeli peşin veya (8,5) Sekiz buçuk ayda taksitler halinde ödenir.

7-13 İhaleye katılan olmaması durumunda yeni ihale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği tarihte ilan edilerek yapılacaktır.

7-14 İhaleden önce kantin yeri görülebilir.

8-09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği EK: 2 sözleşme örneğinin Özel şartlar 1. maddesine göre;

9-İhale üzerinde kalan istekli sözleşme imzalamadan, Hepatit ve Hiv Virüsü taramalarını yaptırarak kan sonuçlarını Okul Müdürlüğüne sunacaklardır. Rapor sonucu olumsuz olan istekli ile sözleşme düzenlenmeyecektir.

10-İhaleyi kazanan işletici kantini kendi çalıştıracak olup, hiçbir suretle devir veya temlik yapamaz

11-İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve teklifini uygun gördüğüne vermekte serbesttir.

 

 

                                                                                                                       Nimet ÇELİK

                                                                                                                           Müdür a.

                                                                                                                       Şube  Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 17:00 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 0  kişi beğendi