T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Silifke İmam Hatip Ortaokulu

OKUL KANTİNİMİZ İHALEYE ÇIKIYOR

T.C.

SİLİFKE KAYMAKAMLIĞI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

(KANTİN İHALESİ İLAN VE ŞARTNAMESİ)

 

MADDE 1. İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler

İdarenin Adı    : Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Adres                : SarayMahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No:41 SİLİFKE/MERSİN

Telefon             : (0324) 715 01 70 – 71 – 72

 

MADDE 2.İhale edilecek okul kantini

İŞİN ADI

MUHAMMEN BEDELİ

GEÇİCİ TEMİNAT

İHALE TARİH VE SAATİ

ÖĞRENCİ VE PERSONEL SAYISI TOPLAM

SİLİFKE İMAM HATİP ORTAOKULU

15.000,00 TL.

450,00 TL.

28/04/2023

14:00

213

           

 

MADDE 3. İhale ile İlgili Bilgiler

Söz konusu kantin ihalesi, 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesinin 3. Bendi ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/d ve 51/g maddesi gereği pazarlık usulü hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. 

 

MADDE 4.İhaleye Katılacak Olanlardan İstenilen Belgeler

1-İkametgah İlmühaberi (Aslı)

2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Onaylı)

3-Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış olan sabıka kayıt belgesi son bir ay içerisinde alınmış olacaktır. (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)

    Ayrıca kantin, açık alan, salon vb. yerlerin ihalesini alan kişi ve yanında çalıştıracağı elemanlar hakkında Yüz Kızartıcı Suçlardan 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı kanunun cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar başlıklı 2. Kısmının 6. Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkum olanlar ihalelere katılamazlar ve okul aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler.

 4-Sağlık kurum ve ya kuruluşundan son bir ay içerisinde alınmış olan sağlık raporu (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)

      Ayrıca ihaleyi kazanan yükleniciden ve çalışanlardan portör muayenesi istenecektir.

5-Katılımcılardan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesi 4. Bendinde belirtilen “Kantin işletmeciliği Ustalık belgesine sahip olanlar kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda Mesleki Eğitim Merkezinden alınmış sertifika ile kurs bitirme, kalfalık ve iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olanlar ihaleye katılabileceklerdir.” (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı) Ayrıca bu belgeleri Silifke İlçesi dışından almış olanlar belgeyi almış olduğu il/ilçeden adına kayıtlı kantin açık alan, salon vb. işletmesinin olmadığını gösteren belgeyi ibraz edeceklerdir.

6-Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ziraat Bankası Silifke Şubesindeki TR22 0001 0002 0933 2551 39 5008 İBAN No’lu kantin hesabına; kiralanacak okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle yıllık muhammen bedelin % 3’ü kadar Geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu (Aslı)

7- Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ziraat Bankası Silifke Şubesindeki TR70 0001 0002 0933 2551 39 5017 İBAN No’lu kantin hesabına; doküman bedeli olan 100 TL. (Yüzlira) ihaleye girilecek okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle yatırıldığına dair banka dekontu (Aslı)

 8-Mersin Kantinciler Odasından veya Silifke Bakkal Bayi ve Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanlığından alınmış adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına dair belge (Aslı)

 9- İlgili esnaf odasından ihaleden yasaklama bulunmadığına dair belge (Aslı)

10-İhaleye katılacak olan isteklilerden Noterden alınmış imza sirküsü (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)

11-İhaleye katılmak isteyen iştirakçiler istedikleri takdirde okul kantinini mahalinde görebileceklerdir.

12-İhaleye katılacak iştirakçilerden ihale tarihi itibari ile ilgili dairelerden alınacak Vergi Borcu ve SGK borcu olamadığına dair belge (Aslı)

13-Kantin, açık alan, salon vb. yerleri ihaleye giren ve ihale üzerinde bırakılan iştirakçinin işletmesi zorunludur.

14-İhaleye Posta ve faksla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

15-İhaleye Vekaleten katılacaklardan vekaletname ve imza sirküsü (Aslı, Noter tasdikli sureti veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Onaylı)  

16-Yukarıda istenilen belgelerden (asılları istenilenlerin) asılları verilecek. Fotokopisi istenilen belgelerin asılları ise ihale komisyonu tarafından istenmesi halinde ihale komisyonuna sunulmak üzere, ihaleye katılacak kişilerin yanlarında hazır bulundurulması gerekmektedir. Hazırlanan ihale dosyası ihale tarihi ve saatine kadar Kantin Şubesine elden teslim edilmesi gerekmektedir.

 

MADDE 5.İhaleye Katılamayacak Olanlar

1-İhale komisyon Başkan ve üyeleri ile okul aile birliğinin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamazlar.

2-Halen okul aile birlikleri ile kantin sözleşmesi bulunan işletmeciler ihaleye katılamazlar.

3-Sözleşmesi idare tarafından tek taraflı olarak feshedilen veya kendiliğinden terk edip giden işletmeci, idare tarafından 1 yıl süre ile kantin ihalelerinden men yasağı alırlar ve ihaleye katılamazlar.

4-İhaleye şirket, vakıf, dernek vb. tüzel kişiler katılamazlar.

5-Kantin sözleşmesini süre olarak uzatma hakkı olduğu halde süre uzatımı hakkını kullanmayan işletici aynı okulun yapılacak olan ilk ihalesine katılamaz.

 

MADDE 6.Özel Hükümler

1-İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir (T.C. Vatandaşı)

2-Komisyonumuz ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, komisyonun ihaleyi yapmaması halinde herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

3-İhale şartnamesi silifke.meb.gov.tr internet adresinden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüklerinde mesai saatleri içerisinde ilan panolarında görülebilir.

 

İhale Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kantin şubesinde yapılacaktır.

20-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2023 - Güncelleme: 20.04.2023 10:54 - Görüntülenme: 78
  Beğen | 0  kişi beğendi